Jdi na obsah Jdi na menu
 


KMENOVÍ NÁČELNÍCI (POZVÁNKA DO GALERIE)

25. 1. 2008

Obrazek„Kmenoví náčelníci se sejdou v pevnosti Niobara!“ Tak pravil Vinnetou svému bílému bratrovi a odjel prérií směrem k obzoru, za nímž vycházel zlověstný dým válečných kouřových signálů. Tak nějak nám ta scéna ze slavného filmu šedesátých let utkvěla v paměti.
Dnes se po chorvatských pláních místo dusotu koňských kopyt ozývá šveholení davů turistů, kteří si v Grabnik Polje, ležícím poblíž Rijeky, natáčejí na kamery místo, kde stála slavná pevnost Fort Niobara.
V našem pávovském skleníku máme také slušnou sešlost kmenových náčelníků. Jejich kmeny jsou často zvrásněné jako tváře slavných indiánských bardů. Pocházejí z nejrůznějších končin světa a řízením osudu zde táboří už mnoho zim.
Prohlédněte si fotogalerii kmenových náčelníků a směřujte své pohledy na  jejich tvary, záhyby, hrboly, kůru, šupiny a kdoví co ještě. Co jedinec, to originál. Až slunce vystoupá na obloze nejvýše, většina jich bude stát venku a statečně odolávat palčivému pávovskému slunci a přívalům dešťů, aby s krátícími se dny opět zaujali svá důstojná místa ve skleněném vigwamu. Howgh.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář