Jdi na obsah Jdi na menu
 


PŘÍPRAVKA ke kvetení PŘIPRAVENA

26. 2. 2010

ObrazekPředvánoční sliby se mají plnit, a správný čas k tomu právě nastal. Naše jihoafrická přípravka je nachystána ke kvetení v plné síle, což je předzvěstí, že už se nezadržitelně blíží tradiční trichodiademobraní. To letošní přinese jako obvykle množství květů zářivého zbarvení a napoví, že jaro se už nezadržitelně blíží, ačkoliv to tak venku třeba vůbec nevypadá.
Jakmile toto příjemné období předjarních květů našich oblíbenců skončí, můžete se těšit na spoustu úplně nových fotografií, které vystřídají ty původní ve fotogalerii nesoucí název našeho oblíbeného sukulentářského období v předjaří - trichodiademobraní.
Bydliště rostlin na obrázcích je samozřejmě přechodné. V maličkých květináčcích lze dlouhodobě pěstovat i tvarovat úplně jiné druhy rostlin z říše sukulentů. V případě naší přípravky se jedná spíše o zesílení jejich kořenů, které se při našem způsobu pěstování postupně mění v kmínky budoucích stromečků. Pokud chceme dosáhnout také zmohutnění koruny, je třeba rostlinky  přesadit do o něco větších nádob, případně i jejich kořeny ještě  na nějaký čas schovat zpátky pod zem (nebo alespoň zčásti).Obrazek
Přípravka se samozřejmě nechová jednotně. Zatímco část rostlinek se chystá kvést nebo už kvete, ostatní si zvolily druhou možnost. Své síly investovaly do dalšího růstu, takže jsou nyní o poznání mohutnější a vypadají také zdravěji a vitálněji než jejich kvetoucí vrstevníci. Jakmile však rostlinky z obrázků dokvetou, vše v brzké době doženou! Ačkoliv jsme všechny rostliny v miniaturních miskách pěstovali na jediném místě a v naprosto stejných podmínkách, jejich vnitřní hodiny pracují a měří zcela individuálně a přesně dovedou vyhodnotit, která z možností je v daném okamžiku pro rostlinu tou nejvýhodnější.
Květy Trichodiadema densum jsou pro nás každoročně přelomovým obdobím. Od té chvíle už vzhlížíme k blížícímu se jaru s mnohem větší nadějí a začínáme spřádat nejrůznější plány spojené s pěstováním našich rostlin a děním s nimi souvisejícím. Berte proto tento článeček a obrázky v něm jako první nesmělé pozvání na tradiční „Dny otevřených dveří“, které pořádáme stejně jako loni ve dnech 1. a 2. května! Třeba zrovna rostlinky z fotografií budou od té doby růst do krásy již pod vaším dohledem!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář