Jdi na obsah Jdi na menu
 


50. VÝSTAVA KAKTUSŮ a SUKULENTŮ v JIHLAVĚ

5. 6. 2017

dscn1671.jpgJihlavští kaktusáři vystavují ve dnech 7.-11. června 2017 (středa-neděle) již po padesáté! A my s nimi, ačkoliv již čtvrt století žádné kaktusy nepěstujeme. Členem spolku jsem ale stal už někdy na počátku osmdesátých let a poprvé jsem sukulenty mezi převahou kaktusů vystavoval v roce 1987. Tehdy je na jihlavsku skoro nikdo nepěstoval, a byly exotickou přízdobou kaktusových lánů, vystavených v tehdejším odboráku. Od té doby uplynulo mnoho času, a nějaký ten sukulentík si už do své kaktusové sbírky zavlekl snad každý její majitel.
I tentokrát budou samozřejmě kaktusy na výstavě v převaze, ale i sukulentáři si přijdou na své. Výstava se jako již tradičně koná v nádherném prostředí historického dvorku jihlavského Muzea Vysočiny, jehož budova se nachází v horní části Masarykova náměstí. Pod širým nebem je kaktusům i jejich majitelům mnohem lépe než v uzavřených a mizerně větraných výstavních místnostech. I proto se návštěvnící výstavy mohou opět těšit na záplavu květů, protože právě červen je obdobím, kdy kaktusů kvete nejvíce. Výstava je otevřena každý den od 9.00 do 17.00 s krátkou polední přestávkou, jen v poslední den výstavy se zavírá o hodinu dříve! Po celou dobu konání výstavy je přítomno několik zkušených kaktusářů, kteří jsou v případě zájmu připravení poradit s pěstováním nebo výběrem vhodných rostlin, protože výstava je samozřejmě prodejní.dscn6083.jpg
Výpěstky zde nabízejí opravdoví kaktusáři a sukulentáři, takže případní zájemci dostanou rostliny zdravé a v dobré kondici, mnohdy se svým vzhledem diametrálně lišící od těch ze supermarketů se zahrádkářským zaměřením. A také podstatně levnější a v druhové pestrosti, jakou zmíněné obchoďáky nemohou nikdy nabídnout. I naše sukulentíky budou v prodeji, a to i druhy nenabízené v našem e-shopu. A také budeme vystavovat malou část naší sbírky. Bude to letos jediná příležitost vidět naše rostliny mimo náš domov, protože účast na jiných akcích jsme kvůli časové zaneprázdněnosti museli zrušit.
Zveme vás tedy na jubilejní výstavu kaktusů a jiných sukulentů, které pořádá jihlavský spolek jejich pěstitelů a Muzeum Vysočiny v Jihlavě ve dnech 7.-11.6. 2017. Přijďte se pokochat pestrou směsicí tvarů, barev a květů, která již po padesáté potěší všechny milovníky kaktusové a sukulentní krásy!

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář