Jdi na obsah Jdi na menu
 


BABÍ LÉTO se SUKULENTY 10. a 11. ZÁŘÍ 2016

15. 8. 2016

dscn6083.jpgJiž potřetí Vás všechny srdečně zveme na podzimní setkání se sukulenty u nás v Pávově, které pořádáme namísto našich tradičních výstav v jihlavském Muzeu Vysočiny (dvanáct ročníků). Pro nás je tato akce tak trochu i symbolický ukončením letošní pěstitelské sezóny, i když ta ještě ani zdaleka nekončí. Pouze ukončíme nepřetržitý prázdninový provoz našeho obchůdku se sukulenty a jinými exotickými rostlinami v jihlavské ZOO, a také tou dobou obvykle zároveň pominou teplé letní dny, díky nimž nám zalévací konve téměř přirůstají k rukám, i když prozatím k nám bylo letošní léto v tomto ohledu velmi milosrdné.
Babí léto je zároveň i obdobím sytých barev našich sukulentíků, jaké po celé kalendářní léto k vidění nejsou. Nižší ranní teploty a stále ještě dostatek slunečndscn6139.jpgích paprsků, časté mlhy a záplava ranní rosy, to vše má na zdraví i barvy sukulentů doslova blahodárný vliv. A právě v tomto období si je můžete prohlédnout ve skleníku sbírkovém i na stolech venku na zahradě, a v případě zájmu si nějaké rostliny i nakoupit v prodejním skleníku s tradiční 10% slevou. V sobotu 10. i v neděli 11. září máme otevřeno od 9.00 do 17.00 a budeme oba k dispozici všem, kteří se budou chtít o našich rostlinách a jejich pěstování cokoliv dozvědět. 
Opět nabízíme po oba dny možnost osobního odběru objednávek z e-shopu. Rostliny budou zákazníci mít připraveny v prodejním skleníku, a pokud se jim budou více líbit jiné exempláře stejného druhu (pokud v nabídce ještě budou), mohou si je samozřejmě na místě vyměnit. I na tyto objednávky platí výše uvedená sleva! Objednávky k osobnímu odběru ale zasílejte minimálně dva dny předem, abychom rostliny stihli připravit. Později zaslané objednávky už nebudeme v tom shonu před zahájením akce schopni nachystat.
Stálí návštěvníci našich akcí v Pávově už dobře vědí, jak se k nám dostanou. Tentokrát je snad nečekají žádné větší dopravní kdscn6157.jpgomplikace, tížící Jihlavu v minulých letech díky opravě několika mostů a také dálnice D1 v bezprostřední blízkosti Pávova. Pro ty, kteří se k nám chystají poprvé, je nejlepší zadat si na webu firmy.cz heslo „Ivana Jandová, Pávov 102“. Nabídne se jim nejoptimálnější trasa až k nám. Ti kdož se k nám vydají veřejnou dopravou nastoupí v Jihlavě na autobus MHD č. 12 a vystoupí z něj ve stanici „Starý Pávov“. Aby s nimi pan řidič nepřejel, musí na něj včas zazvonit! Po výstupu z busu přejdou silnici, po níž přijeli, a vlevo od zastávky MHD se vydají úzkou asfaltkou, po níž po necelých sto metrech dorazí až k brance a otevřeným dveřím sbírkového skleníku. Možné je dostat se k nám i vlakem. Osobáky z Havlíčkova Brodu a Jihlavy staví na stanici „Jihlava – Bosch Diesel“, odkud je to k nám jen několik minut volnou chůzí.
Pro všechny návštěvníky bude připravena pestrá nabídka rostlin, z nichž mnohé nejsou ani nebyly nabízeny v našem e-shopu, protože jsou buď příliš velké na přepravu, nebo jich je tak málo, že by se nevyplatilo je v naší internetové nabídce vůbecp1060022.jpg uvádět. To se týká především tvarovaných sukulentů, ale i větších trsů rostlin čeledi Asclepiadaceae, z nichž mnohé budeme nabízet úplně poprvé. Návštěvníci prodejního skleníku v něm naleznou také starší exempláře Dioscorea elephantipes, bělokvěté Pachypodium brevicaule (roubované), australské lahvové stromy rodu Brachychiton, a na několik šťastlivců budou čekat i semenáčky Bombax ellipticum, jejichž klíčivá semena byla v posledních letech vzácná jako šafrán. A samozřejmě i spousta dalších sukulentíků, které možná právě oni shánějí.
Jste tedy srdečně zváni na setkání s rostlinami, díky nimž se virtuálně scházíme na tomto webu, i se stejně „postiženými“ lidmi ze všech koutů naší vlasti, pro které se sukulenty také už zvolna stávají součástí života. Přejeme si, aby oba dny provázelo příjemné počasí opravdového babího léta, a v Pávově č.p. 102 během nich zavládla skutečná sukulentářská pohoda. Buďte u toho!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Veliké poděkování !!!

(Listík, 10. 9. 2016 16:20)

Dnes jsme si splnila svůj dlouholetý sen. Jelikož jsem vstoupila do starobního důchodu, plním si svoje přání a první a největší z nich bylo, abych mohla navštívit vaše dny otevřených dveří. Jsme poněkud zdaleka a tak jsme vyrazili již včera s přespáním a i přesto, že ubytování bylo skvělé, nemohla jsme dospat. A moje očekávání bylo bezezbytku naplněno. Viděla a mohla i za malý peníz nakoupit mnoho krásných kytiček a setkat se s velice milými a vstřícnými majiteli tohoto království vybudovaného s láskou. Moc Vám děkuji za krásný den, za papouška, kterého jste mi paní Jandová darovala, za velice dobré šátečky, které jste pro nás všechny napekla a nabídla. Panu Jandovi za vstřícné rady ohledně zařízení.
Přeji Vám mnoho hodných lidí kolem Vás a snad zase někdy na shledanou. Vaše stránky jsou pro mě radostí a poradou.

Jana Jankůjová

Děkuji

(Renata Mlsnová , 21. 8. 2016 17:42)

Dobrý den. Mnohokrat děkuji za pozvání na vaši zahradu. Moc se těšim na krásné pro mne málo zname rostliny a doufám, že si některé budu moci zakoupit. Jsem úplný začátečník a velice ráda se poučím.
Přeji hezký den MlHFsnová