Jdi na obsah Jdi na menu
 


BABÍ LÉTO se SUKULENTY 4. a 5. 9. 2021

28. 8. 2021
  dscn2465.jpgPomalu končí bezkonkurenčně nejkratší sukulentářská sezóna, jakou jsme za desetiletí pěstování těch rostlin z dalekých krajin zažili. Skoro by se zdálo, že ještě ani pořádně nezačala. Přesto si zaslouží jakési neoficiální zakončení, kterým v našem případě bývá tradiční „BABÍ LÉTO se SUKULENTY“. To letošní se uskuteční ve dnech 4. a 5. ZÁŘÍ (sobota a neděle) a po oba dny budeme mít pro návštěvníky otevřeno od 9.00 do 17.00 hodin. Vše bude jako v předešlých letech. Účastníci akce budou mít možnost prohlédnout si náš sbírkový skleník, který loni při stejné akci zažíval svoji premiéru. Pro ty co u nás ještě nebyli tedy informace, že se nachází v zadní části zahrady, v bezprostřední blízkosti skleníku sezónního, který na akci vždy slouží jako prodejní. Zde si mohou návštěvníci v případě zájmu vybrat z bohaté nabídky rostlin s 10% slevou oproti cenám v eshopu. Sleva platí i pro ty, kteří si rostliny objednají elektronicky k osobnímu vyzvednutí během zmíněného víkendu. V prodejním skleníku samozřejmě bude spousta rostlin, které v nabídce eshopu nejsou a mnohé, které tam ani nikdy nebyly, a to z nejrůznějších důvodů. Buď se jedná rostliny větších rozměrů, nebo tvarované sukulenty v keramických miskách, ale také druhy, kterých nikdy nemíváme nazbyt větší množství.
Na své si jako tradiční během „Babího léta“ přijdou milovníci tzv. smrdutek, které jsou mezi pěstiteli každým rokem populárnější. Není divu, vždyť květy těchto rostlin patří k tomu nejkrásnějšímu a nejpodivuhodnějšímu, co pestrá říše sukulentů nabízí. Mnohé z nich pokvetou právě během akce, stejně jako další rostliny. Ty letněné pod širým nebem navíc touto dobou mívají nejkrásnější barvy, a to i navzdory nepřízni počasí konce tohoto podivného léta. Letos si zájemci mohou nakoupit i originální misky z dílny Jardy Pospíchala, protože jsme vzhledem k uzavření naší prodejny v jihlavské ZOO nestihli většinu z nich osázet. Co kus, to ryzí originál, bohužel poštou si je zasílat netroufáme. A tak alespoň během toho víkendu mohou udělat spoustě lidí radost! dscn2533.jpg
Babí léto se sukulenty se každoročně stává setkáním milovníků těchto rostlin ze všech koutů republiky a obvykle i ze sousedního Slovenska. Každý rok také osobně poznáme další z našich zákazníků, jejichž jména jsme do té doby znali pouze s korespondence a adres na balíčcích s rostlinami. Z každého takového setkání máme vždy velkou radost.
Přijeďte si užít příjemné chvíle nad rostlinami, které máme společně rádi pro jejich pestrost, krásu i odolnost. Setkáte se u nás v Pávově č.p. 102 se spoustou stejně „postižených“ jedinců, s nimiž si určitě budete mít co říci. Budeme doufat, že sukulentářská božstva budou opět stát při nás a nynější nevlídné počasí se umoudří. Předpovědi meteorologů tomu napovídají, tak jim zkusme jednou uvěřit. 
Přejeme všem milovníkům sukulentů příjemný zbytek léta a jejich kytičkám i jim samotným co nejvíce blahodárného sluníčka. A o víkendu 4. a 5. ZÁŘÍ se těšíme na viděnou na naší tradiční akci „BABÍ LÉTO se SUKULENTY“.