Jdi na obsah Jdi na menu
 


CENÍK ROSTLIN na rok 2013 až V DUBNU!

22. 3. 2013

p1010599.jpgLetošní nabídka sukulentních rostlin se na našem webu objeví až v polovině dubna. Bude to poprvé už formou e-shopu, který našim zákazníkům usnadní objednávání rostlin, protože odpadne nepopulární vypisování latinských jmen rostlin a dalších údajů. V minulých letech bývalo zvykem, že se nabídka rostlin postupně začínala objevovat již v průběhu měsíce března, tak jak byly jednotlivé druhy rostlin po zimně probouzeny a byla jistota, že do naší nabídky opravdu budou zařazeny! Letos je ale všechno trochu jinak.
Zpoždění naší nabídky rostlin má tři vzájemně propojené důvody. Tím prvním je zavádění e-shopu, s jehož provozem se teprve seznamujeme. Druhým je naše nepřítomnost na přelomu března a dubna, kdy budeme na ostrově Tenerife trávit svoji opožděnou loňskou dovolenou. Tím pádem by vázla i tolik potřebná komunikace mezi námi a zákazníky, týkající se objednávek a jejich potvrzování, případně i doplňování a vzájemného domlouvání zasílacích termínů. Třetím a hlavním důvodem je letošní počasí. Všechny předchozí roky jsme touto dobou již rostliny stěhovali do našeho letního makrolonového průchoďáku, kde ožívaly, nabíraly sílu a barvy po zimě, která v posledních letech nebyla nikdy tak vytrvalá jako ta letošní. Občas jsme jim museli přitápět, když noční teploty klesaly dva nebo tři stupně pod bod mrazu, protože teplota uvnitř tohoto sezónního zařízení vzhledem k tenkému makrolonu kopíruje noční teploty venkovní! Letos je to s mrazy podstatně horší, a výhled počasí nenabízí až do konce března žádné výraznější změny k lepšímu! Počasí tak definitivně rozhodlo o již zvažovaném zpoždění v nabídce rostlin!
Snažíme se, aby se naše rostliny na cestu ke svým novým majitelům vydávaly vždy v dobré kondici, plném růstu a v rámci možností už co nejvíce vybarvené. Proto také první zásilky vyřizujeme každoročně až v polovině května, přestože počasí by většinou dovolilo rostliny expedovat už o nějaký týden dříve! Jedině dokonale probuzené, dobře zapěstované a silné rostliny dobře snášejí poštovní přepravu, a mohou udělat okamžitě radost svým novým majitelům. Z této tradice nehodláme v žádném přípp1060434.jpgadě slevit, a pochvalná slova zákazníků z let minulých nás k tomu zároveň zavazují. Naše počínání má i svou logiku, protože rostliny se na nových místech potom snadněji aklimatizují, našim zákazníkům následně dobře rostou a oni mají jejich prostřednictvím možnost se přesvědčit, že sukulenty jsou opravdu rostliny které stojí zato pěstovat! Jejich spokojenost je naším cílem, což se nám vrací v mnoha případech opakovanými objednávkami i osobními návštěvami, spojenými s výběrem dalších rostlin. Koho sukulenty nezklamou hned na poprvé, určitě snáze propadne jejich kouzlu. Hlavním cílem našeho pěstitelského webu je zlákat k pěstování sukulentů nové zájemce, a nikoliv je odradit hned napoprvé rostlinami, které budou muset po cestě pracně křísit!
Předpokládáme, že první část naší nabídky rostlin se na webu objeví někdy kolem 16. dubna, a poté v několika etapách budou doplňovány další druhy, tak jak se budou postupně dostávat do pravidelného růstového rytmu. A samozřejmě také kdykoliv se nám podaří namnožit další druhy rostlin, nebo je získat od jiných pěstitelů sukulentů.
O spuštění našeho e-shopu budeme samozřejmě informovat také v úvodu našeho webu, a na stejném místě i několikrát během sezóny naleznete upozornění na doplnění nových druhů do naší nabídky.
p1000129.jpgAni vzhledem k výše uvedeným okolnostem se ale letos neopozdí expedice rostlin k zákazníkům, tedy samozřejmě za předpokladu, že nás májové počasí opět nějak nepříjemně nepřekvapí! Pokud se tedy nic zvláštního nepřihodí, zasílání rostlin zahajujeme v pondělí 13. května 2013! Od tohoto data potom budou zasílacími dny všechna pondělí a úterý, pokud uprostřed inkriminovaného týdne nefiguruje nějaký státní svátek. Expedovat rostliny budeme podle vývoje počasí až do konce podzimu. Zásilky budeme vypravovat vždy až po oboustranné dohodě zasílacího termínu.
Během celé pěstitelské sezóny se budeme i letos snažit potvrzovat veškeré objednávky (a tím i rezervovat objednané rostliny) i zodpovídat případné dotazy nejpozději do 48 hodin od jejich obdržení. Pokud vám tedy nepřijde odpověď do dvou dnů, zkuste napsat ještě jednou, protože také elektronická pošta se občas někde po cestě ztrácí!p1070737.jpgVěříme že nám a našim sukulentíkům i letos zachováte svoji přízeň, a my se vynasnažíme, aby jste opět byli s našimi rostlinami spokojeni, stejně jako v letech minulých. Rostliny si samozřejmě můžete po předchozí domluvě přijet vybrat i osobně. Objednané rostliny si také budete moci po vzájemné domluvě osobně vyzvednout v rámci již tradiční akce „Dny otevřených dveří“, která se letos bude v Pávově konat ve dnech 4.-5. května 2013 (sobota a neděle), a o níž budeme informovat v samostatném článku této rubriky.
Děkujeme za trpělivost, která se zájemcům o námi nabízené rostliny určitě vyplatí. Budeme se těšit na objednávky stálých zákazníků i zcela nových zájemců o rostliny, které se už dávno staly součástí našeho života. Všem milovníkům sukulentních rostlin přejeme brzký příchod toho opravdového jara! A taky špačkům, kteří letos přiletěli rovnou do té nekončící zimy!
 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

přání

(Petr Němeček, 24. 3. 2013 6:59)

Dobrý den,
do startu nové sezóny prodeje rostlinek přeji mnoho úspěchů, patřím k řadě spokojených zákazníků a slova o kvalitě dodávaného zboží lze jen potvrdit (už se těším až budu zase vybírat :) ).
Pěknou dovolenou, s pozdravem Petr Němeček.