Jdi na obsah Jdi na menu
 


DNY OTEVŘENÝCH DVEŘÍ - 3.5.- 4.5. 2014

2. 3. 2014

p1030113.jpgLetos společně přivítáme opravdové jaro se sukulenty u nás v Pávově již po šesté. V první májový víkend pro vás budou opět otevřeny naše skleníky, a neoficiálně tímto zahájíme další sukulentářskou sezónu. Ve skleníku sbírkovém si budete moci prohlédnout rostliny, které jsou naší radostí, a mnohdy i pýchou. Některé z nich jsou s námi již déle než čtvrt století, a staly se již dávno živým inventářem naší domácnosti. Ve skleníku prodejním si pak v případě zájmu můžete nakoupit rostliny všech možných druhů a velikostí s tradiční 10% slevou.
Letošní setkání se koná ve dnech 3. a 4. KVĚTNA 2014 (SOBOTA a NEDĚLE), a po oba dny bude otevřeno od 9.00 do 17.00 hodin. DNY OTEVŘENÝCH DVEŘÍ  se staly již tradičním setkáním milovníků sukulentů i jiných rostlin, kteří k nám přijíždějí ze všech koutů České republiky i ze Slovenska. Během akce je vždy dost času na kus řeči nad rostlinami, které máme rádi a díky nimž se po celý rok virtuálně scházíme na tomto webu.
V letošní nabídce rostlin budou jako obvykle i druhy, které nebudeme moci nabízet v našem e-shopu, protože je buď nelze zasílat kvůli jejich velikosti či křehkosti, nebo jich je k dispozici opravdu jen nepatrné množsví, často pouze jediný exemplář. Můžete se těšit i na sukulenty tvarované a zasazené v keramických miskách i jiných vhodných nádobách. V naší letošní nabídce samozřejmě nebudou chybět ani kaktusy a hmyzožravé rostliny.
Kromě rostlin budete mít letos v rámci tohoto setkání možnost zakoupit i keramické misky nejrůznějších velikostí a tvarů, vhodné právě pro sukulenty. Kromě toho budou v nabídce i plastové květináčky nejrůznějších velikostí, do nichž sami sázíme většinu svých rostlin, a které bohužel nebývají příliš často k dostání v supermarketech nebo květinářstvích. Také jsme se rozhodli pouze v rámci této akce nabídnout vám p1110732.jpgmalá balení našeho univerzálního sukulentářského substrátu, do něhož už léta sázíme všechny naše rostliny, které můžete vidět na fotografiích na tomto webu, a v první májový víkend i naživo v obou našich sklenících. A samozřejmě si budete moci zakoupit i naši poslední knihu „Pestrý svět sukulentů“ za zvýhodněnou cenu 250,-Kč.Jak se k nám dostanete? Pro ty, kteří u nás ještě nikdy nebyli, je ideálním řešením zadat si na webu „firmy.cz“ heslo „Ivana Jandová, Pávov 102“, a objeví se jim podrobná mapa s naším bydlištěm, nebo si otevřít článek “Návštěva v Pávově“ v této rubrice.  Pro pravidelné účastníky naší akce máme jedno důležité upozornění, které samozřejmě platí i pro nové návštěvníky májového sukulentářského setkání. Sjezd z dálničního přivaděče ze směru od Havlíčkova Brodu a z dálnice D1, který býval hned kousek od nás, je nyní již zaslepen. Proto musíte pokračovat po přivaděči ještě o nějakých 200 metrů dál směrem na Jihlavu, a teprve tam odbočit na nadjezd a z něj pak před kruhový objezd pokračovat kolem fabriky BOSCH až k nám do Pávova! Návštěvníci přijíždějí od Havlíčkova Brodu mají ještě druhou možnost, a to odbočit už na křižovatce „U Věžiček“ vpravo a následně pak projet přes Nový Pávov k nám do Starého Pávova. Kousek od nás také zastavují osobní vlaky na trati Havlíčkův Brod - Jihlava.p1130850.jpg Zastávka se jmenuje „Jihlava - Bosch Diesel“. Z centra Jihlavy (i ze sídliště u hlavního nádraží/ zastávka „Na Růžku“) k nám zajíždějí zhruba každou půlhodinu autobusy městské hromadné dopravy č. 12. Návštěvníci naší akce vystupují v zastávce „Pávov 1“ po předchozím signálu řidiči prostřednictvím příslušného tlačítka v blízkosti dveří. Ze zastávky přejdou na druhou stranu silnice a poté se vydají po úzké asfaltce vlevo od zastávky MHD, odkud už uvidí náš sbírkový skleník na střeše domu.
Návštěvníci dnů otevřených dveří si po předchozí domluvě mohou po oba dny osobně vyzvednout své objednávky rostlin z e-shopu, které budou mít připraveny v prodejním skleníku. Mezi nabízenými rostlinami si samozřejmě mohou najít i jinou stejného druhu a vyměnit si ji za tu rezervovanou. Bez předchozí domluvy nelze tento osobní odběr objednávek uskutečnit, protože na dohledávání rostlin není čas ani prostor bve skleníku!
U našeho neznámého patrona v oblacích si zkusíme i tentokrát vyprosit hezké počasí, jaké provázelo všechny předchozí dny otevřených dveří v uplynulých pěti letech. A budeme se těšit na známé tváře i všechny, kteří k nám do Pávova za sukulenty přijedou úplně poprvé. Jste tedy srdečně zváni v SOBOTU 3.5. a v NEDĚLI 4.5. 2014 k společnému přivítání sukulentářského jara!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Cesta

(Petr, 10. 3. 2014 14:51)

Chtěl bych se touto cestou zeptat zda někdo z Ostravy a blizkeho okolí se nechystá na dny otevřenych dveří k p.Jandovi a má volné místo v autě??příspěvek na benzín samozřejmost..

druh?

(Martin, 4. 3. 2014 13:39)

Dakujem velmi pekne za objasnenie! Domnieval som sa, ze sa jedna o Aeonium.

MB

druh?

(Jiří Janda, 3. 3. 2014 19:02)

Stromečky na snímku jsou s největší pravděpodobností Aichryson tortuosum, ale možná že také velice podobný druh Aichryson bethencourtianum. Oba druhy jsou si velmi podobné, a často bývají pěstovány i jako Aeonium lindleyi. J.J.

foto c. 3

(Martin, 3. 3. 2014 15:55)

Dobry den,

chcel by som sa opytat na meno stromcekov z foto c.3. Kedysi som mal podobne a potom mi vymizli.

Dakujem
M