Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jihlavská VÝSTAVA KAKTUSŮ a SUKULENTŮ

1. 6. 2011

pict0024.jpgJiž 44. výstavu kaktusů a sukulentů pořádá jihlavský klub jejich pěstitelů ve spolupráci s Muzeem Vysočiny v Jihlavě. Výstava se jako už tradičně koná v krásném prostředí historického dvora muzea, ležícího v horní části Masarykova náměstí přímo v centru Jihlavy. Ve dnech 8.- 12. ČERVNA 2011(středa - neděle) můžete výstavu navštívit vždy od 9.00 do 17.00 hodin, v neděli se tradičně zavírá o hodinu dříve! Můžete zde kromě množství nádherných kaktusů spatřit i některé naše sukulenty a společné mísy, osázené jejich pestrobarevnými kombinacemi!
Na výstavě kromě nádherných výpěstků členů klubu naleznete také pestrou nabídku prodejních rostlin z přebytků jihlavských kaktusářů, a mezi nimi také některé naše sukulenty. Jako každoročně zde budou v nabídce i rostliny, které v té internetové nenajdete, protože jich máme namnoženo jen opravdu nepatrné množství. Přítomni jsou po celou dobu výstavy zkušení pěstitelé, kteří návštěvníkům ochotně poradí s výběrem rostlin i jejich pěstováním.
p1020676.jpgVýstava bývá už tradičně příjemným setkáním lidí, kteří mají k rostlinám blízko, a mohou zde čas strávit nejenom pohledem na rozkvetlé výstavní exponáty, ale také v příjemně plynoucí pěstitelské diskusi.
Členové klubu návštěvníky výstavy také rádi pozvou na svá pravidelná setkání, která se každý měsíc v budově Muzea Vysočiny konají, a bývají většinou spojeny i se zajímavými přednáškami z cest za kaktusy a sukulenty do vzdálených končin světa, doprovázenými promítáním nádherných obrázků z exotických dálek.
Jihlavská výstava už má dlouholetou tradici, a členové kaktusářského klubu na ni dávají to nejkrásnější, co ve svých sbírkách pěstují. Jednou za rok se tak milovníkům kaktusů a jiných sukulentů, ale i naprostým laikům, otevřou nezapomenutelné pohledy na exotickou krásu těchto mimořádně skromných rostlin. Srdečně zváni jste i vy!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář