Jdi na obsah Jdi na menu
 


VÝSTAVA v POHLEDU již po ČTYŘICÁTÉ!

13. 7. 2012

p1050997.jpgJubilejní 40. ročník populární květinářské výstavy se bude konat na ZÁMKU v POHLEDU u Havlíčkova Brodu ve dnech 28.-29. ČERVENCE 2012! Po oba dny bude otevřeno od 8.00 do 17.00 hodin a pro návštěvníky bývá v těsné blízkosti zámku zajištěno i občerstvení. Místní zahrádkáři jsou tradičně pečlivými a svědomitými pořadateli, a na atmosféře výstav je to znát. Navzdory skeptickým předpovědím se jim i letos podařilo pro pořádání výstavy získat prostory zdejšího zámku, na jehož chodbách bývá docela příjemně i když venku zrovna panují letní vedra.
Vystavují zde nejenom místní, ale pěstitelé z celé Vysočiny a často i vzdálenějších míst. Návštěvníci výstavy mají možnost v jejich expozicích nakoupit nádherné a zdravé výpěstky skalniček, konifer, citrusů, révy a nejrůznějších květin, kaktusů a samozřejmě i sukulentů! Vystavovány bývají tradičně i obrazy, prodávají zde také výrobci keramiky a lákadlem jsou nádherné fuchsie manželů Šauerových.
Zároveň s výstavou se koná na nedalekém poutním místě „U Svaté Anny“ tradiční pouť se spoustou atrakcí, fotbalové hřiště v Pohledu již tradičně patří turnají v malé kopané s týmy z celé republiky, a také kvalitnímu občerstvení z udírny. V neděli se před zámkem hraje divadlo pro ty nejmenší, a po celý víkend panuje v zámku i jeho okolí příjemná odpočinková atmosféra, provoněná vystavovanými květinami.
Pohled leží kousek od Havlíčkova Brodu v krásném prostředí, a dá se sem dostat pohodlně i vlakem. Jezdíme do Pohledu vystavovat a prodávat naše sukulentíky už asi dvacet let, a za tu dobu jsme zde navázali přátelské vztahy s mnoha vystavovateli i místními pořadateli. Lidé z širokého okolí jsou na výstavu zvyklí přicházet v hojném množství bez ohledu na počasí. Tradice zdejších výstav je znát, a pokaždé když nám přijde pozvánka od zdejších zahrádkářů, neváháme s účastí ani na okamžik. Přijeďte se podívat nebo i nakoupit rostliny také vy, a zároveň prožít příjemný den v Pozázaví. Takže, poslední červencový víkend na shledanou na zámku v Pohledu!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář